14.10.2019

Konferencijom „Hrvatska kakvu trebamo: Digitalno društvo“ završene višemjesečne aktivnosti na promociji digitalnih servisa i usluga

U organizaciji Večernjeg lista u Hotelu Esplanade održana je digitalna konferencija Hrvatska kakvu trebamo: Digitalno društvo. Na panel-diskusiji na temu „Digitalizacija poslovanja u Hrvatskoj“, uz ministra Darka Horvata, direktora Datalaba Gorana Težaka, potpredsjednika HGK-a Ivana Barbarića te Marka Jurčević s FER-a, sudjelovao je i glavni direktor AKD-a Jure Sertić.

U svom izlaganju glavni direktor AKD-a istaknuo je kako je digitalizacija sveobuhvatni proces koji s jedne strane omogućava digitalnu transformaciju javne uprave i njena odnosa s građanima, a s druge digitalnu transformaciju gospodarstva. Govorio je i o ulozi AKD-a u digitalizaciji Hrvatske te AKD-ovim kvalificiranim poslovnim certifikatima i drugim digitalnim sustavima i uslugama. Sertić je posebno naglasio kako je AKD zaslužan za razvoj nove generacije hrvatske osobne iskaznice koja je u skladu s najvećim europskim standardima, a zahvaljujući kojoj se Republika Hrvatska možete dičiti kvalitetom digitalnog elektroničkog dokumenta koji se nalazi u samom europskom vrhu.

Konferencijom „Hrvatska kakvu trebamo: Digitalno društvo“ završila je višemjesečna kampanja koja je za cilj imala promociju digitalnih servisa i usluga. Neizostavni dio ove kampanje bio je i digitalni autobus koji je posjetio osam hrvatskih gradova, a u kojem su svi zainteresirani, uz stručne edukatore, imali priliku naučiti sve što im je potrebno kako bi savladali digitalne platforme. AKD je kao partner ovog projekta, između ostalog, osigurao i besplatne čitače pametnih kartica za sve građane koji su u digitalnom autobusu aktivirali svoju e-Osobnu iskaznicu.