Skip to content

Sukladno propisima i regulativama Europske unije u području identifikacijskih dokumenata, a u skladu s tehničkim smjernicama za izradu i izdavanje putnih dokumenata temeljem međunarodnog standarda donesenog od strane International Civil Aviation Organisation, od 1. srpnja 2009. započelo je izdavanje biometrijske elektroničke putovnice druge generacije za građane Republike Hrvatske. Dizajn i elementi zaštite e-Putovnice usklađeni su sa zahtjevima međunarodnog standarda za putne isprave ICAO 9303, s propisom Vijeća Europske unije br. 2252/2004 te br. C 179/1.

Postizanje i zadržavanje najviše razine sigurnosti danas je u AKD-u, kako u proizvodnim procesima tako i u primjeni konačnih proizvoda, beskompromisan uvjet u proizvodnji svih vrsta osobnih dokumenata. Posebna se pozornost pridaje svim oblicima fizičkih sigurnosnih mjera, poštivanju proceduralnih smjernica kao i tehničko – tehnološkim vidovima zaštite od krivotvorenja osobnih dokumenata. Postavke biometrije, kao jedne od najsofisticiranijih tehnika za autentifikaciju koja koristi jedinstvene fiziološke karakteristike svakoga čovjeka kako bi ga određeni informatički sustavi neosporno autentificirali, osnove su današnjih metoda proizvodnje suvremenih elektroničkih osobnih dokumenata najvišeg stupnja sigurnosti. Izdavanje elektroničkih osobnih dokumenata iznimno je kompleksan postupak: počevši od odabira materijala i kombinacije korištenih zaštitnih elemenata, preko radnih sustava, aplikacija, kriptografskih mehanizama i načina prikupljanja osobnih podataka do njihovog sigurnog prijenosa i postupka personalizacije. Prilikom dizajniranja osobnih identifikacijskih dokumenata AKD na temelju svoga dugogodišnjeg iskustva poseže za integracijom mnogobrojnih zaštitnih elemenata te različitih tehnologija tiska s osnovnim ciljem je osiguranje cjelokupnog, potpuno funkcionalnog i kompaktnog sustava.

Proizvodnja visoko zaštićenih putnih isprava svakodnevno dobiva na važnosti zahvaljujući donošenju novih, sve strožih međunarodno prihvaćenih standarda te visoko postavljenih očekivanja javnih i političkih razina vezanih uz vjerodostojnost putnih isprava i osobnih identifikacijskih dokumenata općenito te njihove sveobuhvatnije funkcionalnosti.

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam