Skip to content

Ulaskom Republika Hrvatska u punopravno članstvo Europske unije polako ali sigurno se širi paleta raznih identifikacijskih dokumenata izdanih od strane pojedinih državnih institucija. Njihovo odobravanje i izdavanje zakonskom regulativom Europske unije čvrsto je povezano  s pojedinim profesijama i pravom na obavljanje određenih poslova u svim zemljama članicama samo i isključivo uz posjedovanje određene isprave. Stoga su izgled, sadržaj i funkcija velike većine takvih identifikacijskih dokumenata unaprijed određeni, iako se pojedinim zemljama članicama ipak ostavlja mogućnost korištenja nacionalnih obilježja sve dok se ne narušava jedinstvena prepoznatljivost dokumenta.

ADR potvrda o osposobljenosti vozača vozila koja prevoze opasne tvari

Opasnim tvarima smatraju se tvari koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, izazvati zagađivanje okoliša ili nanijeti materijalnu štetu te imaju opasna svojstva za ljudsko zdravlje i okoliš, a u vezi s prijevozom mogu biti opasne za javnu sigurnost ili red. Temeljem Europskog sporazuma o međunarodnom cestovnom prijevozu opasnih tvari (ADR) u svim državama potpisnicama proveo se postupak usklađivanja propisa te je Zakon o prijevozu opasnih tvari stupio na snagu još 01. siječnja 2008. godine. Pristupanjem Republike Hrvatske Europskoj uniji javila se obveza usklađenja hrvatske legislative  europskoj te su oblik, dimenzije, sadržaj, zaštita, rok valjanosti te način izrade ADR potvrde usklađeni s važećim ADR Sporazumom.

Temeljem činjenice da je i ovo jedan od dokumenata s jasno vidljivim nacionalnim elementima, priprema grafičkog rješenja, proizvodnja kartica kao i individualizacija istih povjereni su upravo AKD-u. U svrhu zaprimanja i obrade Zahtjeva, odnosno personalizacije i izdavanja ADR potvrda izrađena je korisnički orijentirana aplikacija CMS akvizicija podataka, koja u potpunosti zadovoljava potrebe kontroliranog unosa, pohranjivanja, čuvanja i obrade svih relevantnih podataka. Spomenuta aplikacija se može jednostavno i brzo prilagoditi, odnosno nadograditi ovisno o konkretnim zahtjevima pojedinih korisnika. Na taj se način CMS akvizicija podataka može smatrati ključnim elementom u ponudi cjelovitih, kvalitetnih i sigurnih rješenja što u potpunosti odgovara strategiji AKD-a i predviđenim smjerovima razvoja.

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam