Skip to content

18.03.2021

AKD na radionici PravoIT(i)

 fotograf:

Studentski zbor FER-a u suradnji sa Studentskim zborovima FOI-ja i Pravnog fakulteta organizirao je radionicu PravoIT(i) koja ima za cilj studentima računarskih znanosti približiti osnove pravnih pravila s kojima će se susretati u svojoj karijeri. Boje AKD-a na ovoj radionici branila je direktorica sektora IT Kristina Leko Kuštrak koja je studentima predstavila projekt elektroničke osobne iskaznice, arhitekturu podataka na dokumentu te pravni segment obrade osobnih podataka.

Svojim predavanjem Leko Kuštrak vodila je studente kroz dvije perspektive priče - građana kao korisnika eOI i mogućnosti koje im se pružaju u korištenju digitalnih usluga te komercijalnih subjekata, kroz primjere na koji način mogu unaprijediti svoje poslovanje digitalizacijom poslovnih procesa.

Unatoč činjenici da je predavanje održano online studenti su, sad već uvelike navikli na novo normalno, iskazali veliku razinu interesa za temu koja se razvila u zanimljivu raspravu. AKD se uvijek sa zadovoljstvom uključuje u pozitivne studentske inicijative te se veselimo i budućim sličnim projektima i druženjima sa studentima.

Sama radionica okupila je veliki broj značajnih imena iz domene IT-a poput prof. dr. sc. Željke Car koja je govorila o upravljanju projektima, izv. prof. dr. sc. Marin Vuković s temom licenciranja, izv. prof. dr. sc. Predrag Pale s temom računalne forenzike, prof. dr. sc. Miroslava Bača s primjenom forenzike u sudskim procesima i druge.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam