Skip to content

04.12.2020

AKD otisnuo prigodnu monografiju „Advent u Zagrebu"

 fotograf:

advent

Kad se na Manduševcu zapali prva adventska svijeća, svi Zagrepčani znaju: počinje Advent u Zagrebu. I sva su srca puna. Odmah i do vrha. Jer svjetlost koja se s Gornjega grada preljeva preko Ilice, Zrinjevca i Tomislavca, ne doseže samo do zgrada HNK i dvorane Lisinski. O ne, dopire ona i preko Save, širi se i na istok i na zapad, vidi se i sa Sljemena. Vidi se, čuje se, miriši i osjeća. Čak i ove godine koja je toliko drugačija od dosadašnjih, grad i njegovi stanovnici neće dopustiti da im išta pokvari tradiciju Adventa. Pa što ako će ovaj Advent u Zagrebu biti više virtualan nego stvaran? On je tu da sve podsjeti koliko je toga ovaj grad prošao u svojoj prošlosti i koliko ga toga svijetloga čeka u budućnosti.

AKD je imao čast tiskati prekrasnu monografiju Advent u Zagrebu i time dati i svoj mali doprinos podsjećanju na sve ono što je grad Zagreb dosadašnjih godina davao svojim građanima i svim dobronamjernicima koji su ga pohodili u čarobno doba Adventa. I ne brinimo, Advent u Zagrebu će ponovno biti takav. I bolji. Već sljedeće godine. A do tada, prelistajte monografiju i dopustite da vas zadivljujuće fotografije povedu u šetnju blagdanskim ozračjem okupanim Zagrebom.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam