Skip to content

25.03.2022

AKD ovlašteni izdavatelj kvalifikacijske kartice vozača

 fotograf:

Kvalifikacijske kartice usklađene su s normama i međunarodnim standardima te sadrže zaštite od krivotvorenja poput vozačke dozvole

AKD je još od 2009. autorizirani izdavatelj kartica tahografa za Republiku Hrvatsku, a ove je godine temeljem izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu postao nositelj nove javne ovlasti - izdavanja kvalifikacijskih kartica vozača. Prema novom zakonu početna kvalifikacija ili periodična izobrazba za vozača stečena u RH predstavlja osnovu za izdavanje kvalifikacijske kartice.

Kartica se izdaje vozaču zaposlenom u pravnoj osobi i/ili obrtu sa sjedištem u državi članici EU ili vozaču koji za njih radi i obavlja cestovni prijevoz javnim cestama u RH, a koji je navedenu izobrazbu za vozača stekao u RH te nema važeću hrvatsku vozačku dozvolu.

Usklađenost s normama i međunarodnim standardima značajke su kvalifikacijskih kartica koje ispunjavaju jednake uvjete zaštite od krivotvorenja ili neovlaštenog rukovanja kao i vozačke dozvole.

Činjenica da je upravo AKD ovlašteni izdavatelj kvalifikacijske kartice vozača, dokaz je dugogodišnjeg uspješnog poslovanja i ispunjavanja obveza vezanih uz izdavanje kartica tahografa te pretpostavka daljnjeg okupljanja usluga i izdavanja osobnih dokumenata vezanih uz cestovni promet unutar portfelja AKD-a.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam