Skip to content

28.09.2021

AKD partner digitalizacije mostarskog sveučilišta

Jure Sertic_AKD_Zoran Tomic_SUM fotograf:

SUM

U sklopu projekta uvođenja elektroničkog indeksa i sveučilišnih iskaznica rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić i glavni direktor AKD-a Jure Sertić potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Sporazum kojim je izrada sveučilišnih iskaznica povjerena AKD-u. Sveučilište u Mostaru započelo je digitalizaciju s ciljem transformacije u e-Sveučilište. Proces započinje upravo uvođenjem sveučilišne iskaznice koja će studentima, akademskom i nenastavnom osoblju omogućiti brži i jednostavniji rad.

AKD će izraditi 20.000 studentskih iskaznica koje će omogućavati pristup brojnim aktivnostima i lokacijama u kampusu, a sadržavat će NFC čip kojim se može kontrolirati ulaz u sveučilišne zgrade, urede i na parkirališta. Iskaznice omogućavaju i identifikaciju učenika, kao i  provjeru statusa studenta putem QR koda.

Sveučilišna iskaznica bit će dio projekta Europske studentske iskaznice kojim je studentima omogućeno jednostavno i sigurno identificiranje i registriranje elektroničkim putem na visokoškolskim ustanovama u Europi.

Nakon uspješne suradnje s dva europska sveučilišta, AKD ovim projektom započinje novo partnerstvo u području visokoškolskog obrazovanja.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam