Skip to content

08.09.2021

AKD sudjelovao u produkciji trećeg izdanja hrvatske kriptomarke s motivom Rimac Nevere

Kriptomarka Rimac Nevera

Hrvatska pošta je pripremila novo izdanje kriptomarke koje će plasirati na tržište na Dan marke, 9. rujna, u limitiranih 30.000 primjeraka. Nakon prve dvije uspješnice, nastavlja se produkcijska suradnja s AKD-om, koji je ponovno proveo kompleksan proces izrade - ispis jedinstvenih QR kodova, individualizaciju i finalni tisak kriptomarki.

Posebnost nove generacije marki jest povezivanje analognog i digitalnog proizvoda te modernog i klasičnog oblika filatelije. Tako cjelokupan paket ima kolekcionarsku vrijednost i sastoji se od standardne samoljepive poštanske marke u fizičkom obliku te njezine trajne digitalne verzije, povezane Postereum tokenom s Ethereum blockchainom.

Treće izdanje nosi novi motiv i u znaku je Rimac Nevere, čija će globalna prepoznatljivost zasigurno doprinijeti atraktivnosti hrvatske kriptomarke. Ovaj projekt je značajan za pozicioniranje Hrvatske u rapidno rastućoj blockchain industriji, ali je ujedno i počast dugotrajnoj tradiciji hrvatske filatelije, čime joj je dodana nova, moderna dimenzija u korak s trendovima.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam