Skip to content

18.12.2020

Najbolja svjetska besplatna edukacija o umjetnoj inteligenciji dostupna je na hrvatskom jeziku

AI

Umjetna inteligencija uvelike će utjecati na našu budućnost. No, koliko ljudi zna što je ona zapravo i kako utječe na naše društvo?

Najbolji tečaj računalnih znanosti na svijetu koji polaznicima omogućuje svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji lokaliziran je na hrvatski jezik i dostupan je za sve građane Republike Hrvatske. Ovaj edukativni projekt nastao je prošle godine, za vrijeme finskog predsjedanja Vijećem EU. Za sudjelovanje u edukacijskom programu, potpuno besplatnome za polaznike, nije potrebno nikakvo predznanje o umjetnoj inteligenciji.

Kroz #AIChallenge pozvane su sve tvrtke da edukaciju ponude svojim djelatnicima, a cilj je inicijative obrazovati 1% stanovništva Hrvatske o umjetnoj inteligenciji. Ovim putem pozivamo vas da iskoristite jedinstvenu priliku da naučite više o tehnologiji koja će biti neizostavni dio naših života.

Edukaciju možete proći online,  u vremenu i dinamikom koja će odgovarati vama, a prijaviti se možete putem linka: https://course.elementsofai.com/hr/

Elements of AI sastoji se od šest poglavlja i 25 vježbi za koje je u prosjeku potrebno izdvojiti 25 sati, a od polaznika ne zahtijeva predznanje u području matematike i programiranja. Upravo je zbog toga razumljiv i namijenjen svima, od školaraca do odraslih. Polaznici će svladavanjem tečaja bolje razumjeti osnovne pojmove, razviti kritičko razmišljanje o AI novitetima, razumjeti gdje se i na koji način umjetna inteligencija danas koristi, ali i moći objasniti kako AI omogućava funkcioniranje velikog broja uređaja i servisa.

Tečaj je namijenjen svima zainteresiranima, a sve što je potrebno za sudjelovanje su slobodno vrijeme i dobra volja. Projekt podržava i Sveučilište u Zagrebu, čiji će studenti za završenu edukaciju dobiti 2 ECTS boda. Za više detalja i prijavu na tečaj Elements of AI posjetite njegovu službenu web stranicu.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam