Skip to content

17.06.2021

Naručivanje registarskih pločica od sada moguće i u žurnom postupku

 fotograf:

Ukoliko ste u žurbi i važan vam je vremenski rok u kojem želite dobiti svoju novu registarsku pločicu, i spremni ste to dodatno platiti, od sada to možete ostvariti - u vremenskom roku od 48, odnosno 96 sati od urednog podnošenja zahtjeva.

Dana 17. lipnja 2021. na snagu stupa Rješenje koje će vlasnicima vozila omogućiti naručivanje i izdavanje registarskih pločica u žurnom postupku. Ovo se odnosi na sve vrste registarskih pločica – one s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom, registarske pločice po izboru, registarske pločice za oldtimere, registarske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva i dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva te prenosive pločice. 

Vrijeme isporuke registarskih pločica ovisi o mjestu gdje ste podnijeli zahtjev za žurnim postupkom, obzirom da izrađene registarske pločice moraju biti dostavljene po cijeloj Hrvatskoj, ovisno o mjestu naručivanja.  

Ukoliko zahtjev podnesete u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba rok isporuke iznosi 48 sati, odnosno 96 sati od podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila izvan područja Grada Zagreba.

Zahtjevi za prenosivim pločicama u žurnom postupku podnose se u policijskim upravama ili policijskim postajama, a pločice izrađuje AKD.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam