Skip to content

27.01.2022

Noć muzeja „Između stvarnog i digitalnog“: U Muzeju policije radionica za aktivaciju e-Osobne iskaznice

 fotograf:

Noć muzeja - Muzej policijeMuzej policije sudjeluje i u ovogodišnjoj Noći muzeja u kojoj će posjetitelji, uz predočenje COVID potvrda i pridržavanje epidemioloških mjera moći fizički razgledati postav. Za sve zainteresirane bit će održana dva stručna predavanja, radionica, stručno vodstvo u razgledavanju postava, a za najmlađe i kviz znanja.

Uz temu ovogodišnje, sedamnaeste po redu Noći muzeja „Između stvarnog i digitalnog", vezana je cjelovečernja radionica za sve građane koji žele aktivirati svoje e-Osobne iskaznice i mobilnu aplikaciju Certilia. Građani će moći uz asistenciju djelatnika AKD-a i PU zagrebačke aktivirati svoje eOI i mobilne aplikacije.

Svi koji su zagubili ili zaboravili svoje aktivacijske podatke moći će dobiti nove bez potrebe odlaska u neku od policijskih uprava. Osobna iskaznica sadrži identifikacijske i potpisne certifikate kojima građani mogu kvalificirano potpisivati dokumente i prijavljivati se visokom razinom sigurnosti na razne e-Usluge, a od 2. kolovoza prošle godine sve navedene funkcionalisti dostupne su i putem mobilnih uređaja.

Muzej je otvoren od 18-24 sata, a za sve posjetitelje ulaz je besplatan. Od 19 sati predviđeno je stručno predavanje vezano uz temu zaštite dokumenata i vrste krivotvorenih dokumentima te predavanje o Specijalnoj policiji u vrijeme Domovinskog rata. Na predavanju o krivotvorenim dokumentima govorit će se o metodama vještačenja i pojavnim oblicima krivotvorenih dokumenata. Za mlađe posjetitelje organiziran je i kratki kviz znanja koji će moći riješiti nakon obilaska muzejskog postava.

U muzej će se moći ući uz predočenje COVID potvrda i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam