Skip to content

08.12.2021

Predavanjem na temu krivotvorenih dokumenata i umjetnina završena izložba AKD – 30 godina povjerenja i sigurnosti

Za vrijeme trajanja izložbe posjetitelji su mogli čuti zanimljiva predavanje te aktivirati elektroničku iskaznicu i mobilnu aplikaciju Certilia

dokumenti

Jučer je u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu održano predavanje na temu krivotvorenih umjetnina i dokumenta koje su u sklopu izložbe „AKD – 30 godina povjerenja i sigurnosti“ organizirali Muzej policije i AKD. Okupljeni su mogli čuti o vještačenjima koje provodi Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ te vidjeti uživo primjerke krivotvorenih dokumenata. Predstavljena je i zbirka krivotvorenih umjetnina Muzeja policije, a bilo je riječi i o ulozi policije u razrješavanju ovog oblika kriminaliteta. Prepoznati krivotvorinu od originala je ponekad iznimno zahtjevno. Edukacija o ovoj vrsti kriminaliteta doprinosi edukaciji javnosti, ali i prevenciji obmana i prijevara kupaca umjetnina.

predavanje

O ovoj, često zanemarenoj temi, govorili su  Jasna Galeković iz Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, Helena Jelinek Mareljić iz Muzeja policije, izv. prof. dr. sc. Antonija Mlikota - Odsjek povijesti umjetnosti Sveučilišta u Zadru te Željko Krznarić iz Sektora kriminalističke policije.

izložba

Multimedijska izložba „AKD – 30 godina povjerenja i sigurnosti“ organizirana je povodom trideset obljetnice tvrtke AKD. Izložba je otvorena 25. studenoga, a u dva tjedna posjetitelji su mogli vidjeti brojne zanimljivosti. Upoznati se s povijesti stvaranja te tehnološkim razvojem hrvatskih dokumenata, kao i nizom rješenja, usluga i tehnologija koje AKD pruža u različitim sektorima na međunarodnom i domaćem tržištu.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam