Skip to content

29.09.2021

SAD ukida vize za hrvatske državljane: AKD potvrdio visoku razinu sigurnosti procesa proizvodnje nacionalnih dokumenata

USA Visa

SAD ukida vize za hrvatske državljane, i to najkasnije do 1. prosinca ove godine. Najavio je to američki ministar za domovinsku sigurnost Alejandro Mayorkas, a informacija je objavljena i na službenim stranicama Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a.

U sklopu Američkog programa oslobađanja od viznog režima (Visa Waiver Program – VWP) u AKD-u su uspješno, bez zamjerke, tijekom 2021. obavljene evaluacijske provjere sigurnosti procesa vezanih uz proizvodnju nacionalnih identifikacijskih dokumenata. Evaluaciju su obavljali Veleposlanstvo i Ministarstvo domovinske sigurnosti Sjedinjenih Američkih Država uz Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

„Ukidanje viza veliko je postignuće naše zemlje i rezultat rada svih uključenih u dugotrajni proces provjere i evaluacija. AKD-ov tim uspješno je prezentirao razinu stručnosti, sigurnosti i kvalitete, koju osiguravamo kada je riječ o proizvodnji naših nacionalnih dokumenta, što me čini iznimno ponosnim. Danas se hrvatski dokumenti nalaze u svjetskom vrhu, a to potvrđuje i ova odluka“, istaknuo je glavni direktor AKD-a Jure Sertić.

AKD je tvrtka od posebnog državnog interesa koja proizvodi osobne iskaznice, putovnice, vize, vozačke i druge zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnost te pruža usluge bankarskom sektoru i fintech industriji.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam