Skip to content

07.07.2023

U Šibeniku predstavljanje monografije 'Ivo Šprljan: Arhitektonski detalji u eksterijerima Šibenika' tiskane u AKD-u

U organizaciji Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac održana je svečana promocija monografije pod nazivom "Ivo Šprljan: Arhitektonski detalji u eksterijerima Šibenika", koja je tiskana u izdanju AKD-a. Na promociji su nazočili predstavnici AKD-a, direktor Sektora razvoj poslovanja, Leo Lokas, te savjetnica uprave za odnose s javnošću, Ines Papeš.

Ova iznimna monografija predstavlja pokušaj sistematičnog prikaza arhitektonskih detalja u gradu Šibeniku, s obuhvatnom usporedbom s drugim dalmatinskim i europskim sredinama. Knjiga predstavlja obilježja arhitekture i eksterijera u povijesnoj jezgri Šibenika. Odabir detalja izvršen je iz impresivne zbirke od preko 3300 detalja koji su bili evidentirani u jezgri grada tijekom 1984. godine. U monografiji su detalji sistematizirani u različite kategorije, kao što su dimnjaci, grbovi, kameni ogradni zidovi, niše, metalne pločice, ugaoni stupovi, svodovi, kameni portali i mnogi drugi. Ključni dio monografije čine brojne kvalitetne fotografije koje su vrlo dobro prenesene zahvaljujući izvrsnoj kvaliteti tiska osiguranoj od strane AKD-a.

„Iznimna nam je čast što je AKD  imao priliku sudjelovati u tiskanju ove monografije. Naše dugogodišnje iskustvo u tiskarskoj industriji omogućilo je da se svaki arhitektonski detalj izrazi na najbolji mogući način. Kvaliteta tiska uvelike je doprinijela vizualnoj privlačnosti i cjelokupnom dojmu monografije, čime je AKD dodatno potvrdio svoju reputaciju kao pouzdanog partnera u izdavaštvu“ izjavio je Leo Lokas

"Ivo Šprljan: Arhitektonski detalji u eksterijerima Šibenika" će, bez sumnje, postati nezaobilazno štivo za sve zaljubljenike u arhitekturu, povijest i kulturu grada Šibenika. Ova monografija će poslužiti kao vrijedan izvor znanja i inspiracije te će pridonijeti daljnjem promicanju i očuvanju bogate šibenske baštine.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam