Skip to content

Projekt razvoja pametne studentske iskaznice kao jednu od ključnih tehnoloških podloga uvodi pametnu iskaznicu s implementiranim cjelovitim rješenjem za povezivanje raznih usluga, korisnika i računalno-informacijske infrastrukture. Za navedeni projekt AKD je isporučio prve u regiji multifunkcionalne dual-interface kartice koje služe kao nositelji podataka i time omogućuju evidenciju niza relevantnih podataka u sustavu upravljanja studentskim pravima i obvezama. Koristeći dual-interface tehnologiju e-studentska iskaznica je, uz evidencije nazočnosti na nastavi, državnih subvencija ili ocjena studenta, paarimjenjiva u raznim drugim scenarijima kao što su platne transakcije (gdje pametna kartica studenta poprima ulogu elektroničkog novčanika), javnom prijevozu i drugim aplikacijama temeljenim na karticama.

Projekt pametne studentske iskaznice osmišljen je tako da može biti dodatno razvijan i usklađen sa sličnim inicijativama na drugim područjima. Studentska mobilnost je jedan od osnovnih principa Bolonjskog procesa na kojem se temelji ustroj visokog školstva u zemljama članicama. Cilj procesa je da omogući studentima da koriste svoje pametne iskaznice i izvan svoje matične zemlje, što će im – primjerice – dopustiti da prenose svoje rezultate ispita iz jedne zemlje na srodne visoko-obrazovne ustanove u drugoj zemlji.

Planirano je pokretanje pilot projekta Iskaznice za djelatnike fakulteta kao nadogradnja i proširenje funkcionalnosti Akademske iskaznice. Uspostava Informacijskog sustava akademskih kartica (ISAK) stvoreni su uvjeti za upravljanje procesima vezanim uz životni ciklus službenih kartica koje se izdaju članovima akademske zajednice u Republici Hrvatskoj (studentima, profesorima, zaposlenicima u ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja). Uvođenjem iskaznice za djelatnike osim identifikacije djelatnika i dokaza pripadnosti obrazovnom sustavu omogućuje se evidencija ulazaka u pojedine prostore vezano uz dodijeljena prava pristupa, evidencija radnog vremena, instaliranje novih programskih paketa i dodavanje raznih funkcionalnosti bez potrebe izdavanja novih kartica.

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam