Skip to content

Zdravstvena iskaznica

Sigurna i inteligentna IT-tehnologija ključ je budućih zdravstvenih usluga. Ne samo da pomaže u smanjenju troškova i postupke liječenja čini učinkovitijima, nego omogućuje brz i siguran pristup podacima pacijenta te elektroničku razmjenu medicinskih informacija.

AKD SmartHealt kartica (AKD SHcard) dizajnirana je za potrebe informatizacije zdravstvenih sustava, odnosno kao nositelj e-identiteta, sredstvo autentikacije i nositelj zdravstvenih podataka osiguranika u integriranom sustavu e-Zdravstva te ispunjava sve zahtjeve sigurnosti i jednostavna je za korištenje. Prednosti koje integrirani sustav e-Zdravstva nudi su brža obrada i razmjena podataka, potpuna informatizacija sustava i brža komunikacija između različitih zdravstvenih ustanova, praćenje aktivnosti u sustavu zdravstva, zaštita osobnih podataka te jedinstvena baza svih osiguranika. Sustav nudi i mogućnosti naknadne nadogradnje raznim aplikacijama, poput aplikacije e-Zdravstvenog kartona, e-Recepta, aplikacije za plaćanje te on-line dojavljivanje rezultata samostalnog mjerenja zdravstvenog stanja.

AKD SHcard karticu čine dva odvojena appleta koja omogućuju njene osnovne i proširene funkcionalnosti. AKD PKI applet zaslužan je za njenu kriptografsku funkcionalnost, pohranu ključeva, certifikata i korisničkog PIN-a, a AKD SmartHealth applet nositelj je javnih i privatnih medicinskih podataka osiguranika te je podložan izmjenama i dopunama opsega i vrste podataka, u ovisnosti o potrebama specifičnog zdravstvenog sustava. U suradnji sa svojim klijentima AKD je spreman razviti i realizirati rješenje prilagođeno specifičnim potrebama sustava kako za potrebe medicinskog osoblja, tako i za potrebe korisnika zdravstvenog osiguranja.

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam