Skip to content

Prijevozne i parkirne karte

Projekt nebankovnih e-kartica za plaćanje usluga: javni putnički prijevoz

Veliki broj država svijeta modernizira i pojednostavljuje sustav naplate gradskog prijevoza te se standardne papirnate karte za prijevoz sve češće transformiraju u oblik kartice s beskontaktnim čipom. Beskontaktne vozne karte koje proizvodi AKD objedinjuju nekoliko gradskih prijevoznih sredstava (tramvaj, autobus i vlak), pojednostavljuju i ubrzavaju proces kupovine karata, fluktuacije putnika te osiguravaju bolju provjeru valjanosti voznih karata. Uvođenjem ovakvog sustava naplate javnog gradskog prijevoza osiguravaju se podaci i statistike o broju putnika na određenim linijama u određeno vrijeme što omogućuje preciznije upravljanje redom vožnji, točnije planiranje i optimizaciju sustava prijevoza.

U slučaju više prijevoznika (koncesionara) svaki prijevoznik ima točan uvid u broj putnika koji je prevezao te koliki je njegov udio u cijeni karte. Vozne karte proizvedene u AKD-u izrađuju se na potpuno siguran način i pod strogo kontroliranim sigurnosnim uvjetima stoga je mogućnost krivotvorenja i zlouporabe svedena na najmanju moguću mjeru.  Sustavu naplate gradskog prijevoza prethodi više važnih i opsežnih radnji poput implementacije mikroprocesorske tehnologije, logističkog sučelja i operativnog sustava u kojem je AKD kvalitetni dobavljač svakom svom kupcu.

Projekt nebankovnih e-platnih kartica: cestarine / UHF RFID parkirne kartice

AKD je proizvođač i pružatelja rješenja sustava beskontaktne naplate korištenja cesta, autocesta, mostova ili tunela. Sukladno tome, asortiman AKD iz ovog područja stvara idealnu funkcionalno-prilagodljivu podlogu koja se kreira prema zahtjevima kupca tako da je sustav automatske naplate jednostavan za korištenje i fleksibilan te da svakom korisniku omogućuje brz prolazak kroz naplatna mjesta.

Sam sustav može biti otvorenog tipa – plaćanje cestarine/zaustavljanje korisnika samo jednom (pri izlasku) ili zatvorenog tipa – plaćanje cestarine/zaustavljanje korisnika dva puta (na ulasku i izlasku). Spomenuti sustavi izuzetno su funkcionalno prilagodljivi, a sastoje se od beskontaktnih uređaja za čitanje kartice i informatičkog nadzora rada naplatnog mjesta kao i središnjeg upravljačkog sustava koji prikuplja, obrađuje i pohranjuje podatke svih naplatnih mjesta. Prednosti korištenja automatskog sustava naplate cestarina prepoznaju vlasnici (država) ili koncesionari putova u dijelu uštede i organizacije vremena i niskih troškova održavanja te smanjivanju prostora za prijevaru. 

Sustav automatske naplate parkiranja u garažama ili zatvorenim parkiralištima, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu, osiguravaju bržu naplatu i kontrolu parkirnih mjesta. Ovakav sustav pruža bolju i efikasniju kontrolu parkiranja bez obzira na vremenske uvjete i optičku vidljivost parkirne karte.

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam