Skip to content

AKD eID Card 1.0 je aplikacija na pametnoj kartici koja korisnicima pruža sigurno okruženje za izvođenje kriptografskih operacija. 

Primjenom aplikacije kartica se nalazi u sigurnoj okolini te stječe otpornost na potencijalne napade kojima bi se mogli kompromitirati kriptografski podaci na kartici. Kod e-ID kartice Applet AKD eID Card 1.0. sadrži različite tipove osobnih, identifikacijskih podataka, više RSA ključeva veličine 2048kB i pripadajućih certifikata za različitu namjenu:

  • potpisivanje, autentikaciju i dekripciju,
  • PIN vlasnika kartice za pristup osjetljivim podacima i operacijama,
  • dodatni PIN vlasnika kartice za pristup kriptografskoj operaciji naprednog digitalnog potpisa,
  • PUK vlasnika kartice za otključavanje kartice u slučaju da je PIN zaključan.

AKD-eID Card 1.0 je proizvod koji može generirati interne ili eksterne ključeve za potpis i komunicirati s eksternom aplikacijom na siguran način. Prikladan je za izradu kvalificiranog elektroničkog potpisa (QES) i pohranu kvalificiranih certifikata (SSCD) usklađenih s Direktivom 1999/93/EC i zakonskom regulativom.

Applet AKD eID Card 1.0 kao dio kompozitnog, certificiranog proizvoda usklađenog s Common Criteria EAL4+ koji uključuje funkcionalnosti svih zaštitnih profila iz serije EN 419211. Osim vrednovanja sigurnosnih aspekata proizvoda, ovaj proces certificiranja obuhvatio je i nezavisnu reviziju procesa istraživanja i razvoja aplikacije kao i fizičku sigurnost lokacije i prostora AKD-a u kojima se provodi razvoj i proizvodnja kriptografske opreme. AKD kao specijalizirana tvrtka posjeduje cjelovito e-ID rješenje, utemeljeno na digitalno-sigurnosnoj tehnologiji s osiguranom kriptografskom zaštitom, operativnim sustavom, vlastitim appletom i to na polikarbonatnoj kartici s integriranim, certificiranim kontaktnim čipom te uključenim različitim optičkim vrstama i razinama sigurnosnih značajki.

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam