Skip to content

Sustav sljedivosti

Sustav sljedivosti i autentifikacije proizvoda

AKD je pravna osoba odgovorna za generiranje i izdavanje jedinstvenih identifikacijskih oznaka u RH.

U svrhu ispunjenja zakonskih propisa AKD je razvio AKD TrackID sustav kao ključnu komponentu pri implementaciji sustava sljedivosti na državnoj razini. Sustav AKD TrackID osigurava dostupnost i izvedivost svih funkcionalnosti sustava sljedivosti koje su propisane kroz Provedbenu uredbu Komisije 2018/574. Rješenje podržava registraciju svih ekonomskih operatera, te automatizirano i ručno zaprimanje zahtjeva za izdavanje kodova, kao i dostavu istih, te generiranje izvještaja.

AKD je prvi imenovani izdavatelj jedinstvenih oznaka u EU, te je prvi izdavatelj koji je implementirao sustav sljedivosti u produkcijskom okruženju u punom opsegu. Osim u Republici Hrvatskoj AKD TrackID primjenjiv je i u drugim državama EU, odnosno od strane drugih imenovanih nacionalnih izdavatelja jedinstvenih oznaka.

Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. kao izdavatelj jedinstvenih identifikacijskih oznaka za sustav sljedivosti duhanskih proizvoda izdaje sljedeće identifikatore:

  • jedinstvene identifikacijske oznake gospodarskih subjekata,
  • jedinstvene identifikacijske oznake objekata
  • jedinstvene identifikacijske oznake strojeva proizvođača. 

Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. će za potrebe proizvodnje jediničnih i skupnih pakiranja duhanskih proizvoda, te stavljanje na tržište Republike Hrvatske izdavati:

  • jedinstvene identifikacijske kodove na razini jedinična pakiranja duhanskih proizvoda i
  • jedinstvene identifikacijske kodove na razini skupnih pakiranja duhanskih proizvoda.

Više na stranici: https://tpd.akd.hr/

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam