Skip to content

AKD posjeduje vlastiti proizvod eID Card čije se funkcionalnost u potpunosti temelje na zahtjevima ISO7816, ISO/IEC7810 i ISO/IEC 14443. AKD eID Card temelji se na digitalno-sigurnosnoj tehnologiji s osiguranom kriptografskom zaštitom, operativnim sustavom, vlastitim appletom i to na PVC ili polikarbonatnoj kartici s integriranim, certificiranim, kontaktnim čipom te uključenim različitim optičkim elementima zaštite. AKD eID Card 1.0, proizvod je certificiran od strane BSI-a, prema Common Criteria EAL4+, EN 419 211 koji može generirati interne ili eksterne ključeve za potpis i komunicirati s eksternom aplikacijom na siguran način. Prikladan je za izradu kvalificiranog elektroničkog potpisa (QES) i pohranu kvalificiranih certifikata (SSCD) usklađenih s Direktivom 1999/93/EC i zakonskom regulativom.

AKD e-ID kartica predstavlja važan element u realizaciji projekata Vlade Republike Hrvatske, bilo da je riječ o nacionalnoj e-ID osobnoj iskaznici ili projektima e-Uprave, e-Zdravstva, e-Transporta, e-Glasovanja te u korporativno-gospodarskom sektoru (e-Businessa i e-Bankinga), odnosno svim projektima za koje je potrebno osigurati visoku razinu sigurne autentifikacije i komunikacije između građana i on-line usluga. Tijelo kartice može biti izrađeno od PVC-a ili PC-a, a osim materijala sigurnost dokumenta ovisi o korištenim elementima zaštite te tehnologiji personalizacije. Za postizanje najvišeg stupnja zaštite koristi se uravnotežena kombinacija optičkih i fizičkih zaštitnih elemenata i tehnologija, koji osiguravaju zaštitu na više razina te onemogućuju pokušaje krivotvorenja. Konačni izgled pojedine eID kartice može se osmisliti i realizirati prema korisnikovim željama uz zajamčeno zadovoljenje svih sigurnosnih obilježja. U skladu sa svim navedenim, AKD tržištu nudi mogućnost izradu elektroničke, identifikacijske iskaznice/kartice s kontaktnim čipom u svojstvu pouzdanog medija za elektroničku autentikaciju i identifikaciju, odnosno pohranu osobnih identifikacijskih podataka s neospornom kriptografskom zaštitom.

Pogledajte sve proizvode i rješenja

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam