Skip to content
AKD hero image read2

Process Standard Offset ISO 12647

Posljedica pristupa koji se temelji na tri načela: stručnosti, standardizacije i neprekidnih nastojanja za postizanjem kvalitete proizvoda kojom će naši kupci, naručitelji i poslovni partneri biti iznimno zadovoljni jest dobivanje novog certifikata upravljanja kvalitetom boja PSO Process Standard Offset, usklađenog s normom ISO 12647-2:2004 Graphic technology – Process control for the production of half-tone colour separations, proof and production prints – Part2; Offset lithographic process.


Svjesni smo činjenice da na kvalitetu otiska boje u suvremenoj grafičkoj industriji utječe niz čimbenika koje je potrebno kontrolirati na temelju standardnih vrijednosti i time stvoriti ujednačene otiske visoke kvalitete. Osigurali smo sustav upravljanja bojama i dobivanje PSO certifikata Process Standard Offset. PSO je međunarodno priznati standard koji je razvio njemački tiskarski i medijalni savez (The German Printing and Media Industries Federation)u suradnji s udrugom za istraživanje grafičke tehnologije Fogra. U proteklih šest godina dodijeljeno je ukupno 400 certifikata, od kojih svega sto izvan Njemačke.


Društvo AKD ponosni je vlasnik certifikata koji dokazuje da je sposobno biti pouzdan partner svojim kupcima, partner koji sa sigurnošću može jamčiti kvalificirano upravljanje bojama, izradu probnih otisaka, standardiziranu izradu tiskovnih oblika i procesa ofsetnog tiska iz arka, a u skladu s time i:

KVALITETU TISKA

AKD može jamčiti kvalitetu tiska u skladu s definiranim međunarodnim ISO normama upravljanja kvalitetom boja i dosljednu kvalitetu u svakom radnom koraku proizvodnog procesa.

SIGURNOST I KONTROLU PROIZVODNOG PROCESA

Društvo može u bilo kojem trenutku dokumentirati mjerljivost i sljedivost standarda kvalitete upravljanja bojama u svom proizvodnom procesu u skladu sa standardom PSO (ISO 12467-2).

STABILNOST PROIZVODNJE

UNIFICIRANU REPRODUKCIJU BOJA NA RAZLIČITIM TISKOVNIM PROIZVODIMA.

Društvo u suradnji s kupcem proizvodi kvalitetan gotov proizvod na način da:

osigurava pravovremeno prepoznavanje mogućih grešaka u dostavljenim podacima i grafičkim pripremama,

savjetima i sugestijama upućuje kupca na ispravljanje mogućih grešaka,

prije samog procesa proizvodnje ukazuje na uočene nedostatke te ih otklanja u suradnji s kupcem,

jamči ponovljivost rezultata tiska i dosljednu kvalitetu u svakom radnom koraku.

Dobivanjem navedenog certifikata AKD je ušao u bazu certificiranih društava. Profesionalne agencije i kompanije kojima je kvaliteta tiska i boje iznimno važna u potrazi za društvima koja će osigurati isporuku najkvalitetnijih proizvoda često se koriste pretragom i provjerom na internetskoj stranici www.pso-insider.de (Certified companies/database).
Međutim, kako bi se zajamčena kvaliteta održala, ali i neprekidno nadograđivala, društvo je dužno svake dvije godine provoditi recertifikaciju (kod instituta FOGRA) i time potvrđivati svoje kompetencije.
Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju i prema društvima koja se bave grafičkom proizvodnjom postavljaju se novi zahtjevi u vezi s kvalitetom proizvodnje te se mnogi natječaji za europsko tržište temelje na dokazima o zadovoljavanju tehničkih mogućnosti izrade određenih proizvoda. AKD je, uz ostale certifikate koje posjeduje, i ovim certifikatom dokazao da je spreman biti pouzdan partner europskom tržištu i potencijalnim poslovnim suradnicima.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam